Nordiska trädgårdar

29 mars, 2015
Kategori:

I fredags lyckades jag klämma in ett besök på nordiska trädgårdar och det kändes gott med tanke på att dagen innan hade jag upptäckt att jag hade glömt bort mina plantor i vita huset. Resultat? Nja, jag hoppas på det bästa och befarar det värsta. Ska ut dit idag och kontrollera skadan.

Några snabba intryck:

  • Årets mässa innehöll färre maskiner än vanligt och betydligt fler klädstånd än tidigare. Det ena slår ut det andra. 
  • Många människor där på en fredag, jag gissar på att fler hade tagit ledigt och inte bara jag. 
  • Mycket prylar för alla möjliga smaker. Det märks att trädgård är så mycket mer idag än att odla och pyssla om sina rabatter, en hel livsstil som berättar vem man är.

Det bästa med mässan var föredragen med Karin Jansson som pratade om Odla för självförsörjning och Lena Israelsson med sina ätbara blad med rubriken Upptäck 20 nya blad – spännande, köldtåliga och supergoda! Hade gärna hunnit med fler men ack vad är väl en bal på slottet. Ibland måste man (läs jag) påminna sig själv om att vara nöjd med det som hanns med.

Även om jag inte går igång på alla klädstånd på mässan så kom även jag hem med klädesplagg! 2 par Trädgårdshandskar!  😉 Nu i efterhand tänker jag att jag borde jag slagit till på stort och köpt 2 par till… 
Faktiskt såg jag några som jag sa hej till också men långt ifrån alla jag skulle vilja säga hej till. Jag har ändrat mig från att vilja vara anonym och inte hälsa, till att hälsa och visa på uppskattning. Ja, så länge det inte går till överdrift så klart. Jag har ingen lust att bli linslus för den sakens skull! 😉
Tack adjö för denna gång kära trädgårdsmässa. Alltid någon ny tanke med hem, så även från i fredags. Kanske får ni höra om den nån gång… Man vet aldrig. 
Ha det gott!
God jul... och glad påsk!
I odlingshuset...