”Ingen målar med linoljefärg mer…”

2 juni, 2011
Kategori:


Det finns en favoritplats i vårat kök och det är gamla träsoffan som vi har ”ärvt” från makens mormor. Från första ögonkastet jag såg den var jag förälskad i soffan och för ca 1o år sedan när vi flyttade hit ut på landet fick vi den. Vi hade den i vardagsrummet i många år och nu har den stått i köket och är en klar favorit. I den ligger vi och slappar, äter middag och tittar på tv.

Denna favorit ska flytta med in i nya köket och få en tronplats. Dock ska jag rusta upp soffan så att den mår bra och tjänar oss i många år till. Den har ett ganska slitet uttryck och fult skavd på flera ställen. Vissa möbler blir fint slitna men jag tycker att denna soffa har andra potential. Har tänkt sandpappra juvelen och måla den med linoljefärg. Kanske smycka den med kurbitsmålning… Ni ska få se, det blir en otroligt vacker soffa!

Anyway, idag var jag på en Järniaaffär för att köpa linoljefärgen till soffan. Hör och häpna, försäljaren påstod att ingen målar med linoljefärg mer! Jag blev så paff att jag kom av mig helt och hållet, började prata om trallolja för att olja altandäcket.

Ingen målar med linoljefärg mer… vad menade han med det egentligen? Att de inte säljer linolje färg? Eller att det är ute, inte modernt med linolja? Eller kanske att det finns bättre saker att måla med? Eller kanske att han inte fattade finessen med linolja? Frågorna hopar sig och jag undrar om jag har fel när jag säger att linolja is da shit?! Eller är det snubben på järnia som har fel? Tror på det senaste va?! 😉


Nä imorgon far Bondjäntan till storstan, till Byggnadsvård à la Gysinge! De har en filialbutik i Stockholm som jag tänker åka till för att handla linoljefärg! Skansen har också linolja men jag har aldrig varit på Gysinge så då får det bli denna butik, en ny upplevelse. Jag har deras katalog, handbok No 9 som är mer som ett uppslagsverk i olika tekniker och vad mad ska använda för produkter om man är intresserad av byggnadsvård än bara en vanlig katalog med produkter. Den är helt underbar och är butiken bara en del av katalogen blir jag nog nöjd.

Visst målas det med linolja, jag är övertygad!

Gysingebesök
Wabi Sabi Varmbänkar!