Jag har blivit med ett träd!

27 maj, 2012
Kategori:

Eller träd och träd… Ett ungt persikoträd på dryga metern som heter Frost. Ett snabbt besök på Zetas igår resulterade i persikodrömmar. Hade gärna strosat mer inne på Zetas men de stängde fyra och jag var där en halvtimma innan så jag hann inte ens gå in i innerbutiken. 🙁 Det är en favoritplats och jag skulle kunna bo där! Kanske inte med alla kunder, men ändå… det är så vackert och inspirerande! 


Syftet var klart, det skulle kollas upp om de hade persika hemma och ja visst, tre olika sorter och jag bestämde mig för det säkra kortet Frost. Tyvärr var de inte särskilt stora så det blir nog att vänta några år innan jag äter färska persikor från trädet. Men den som väntar på något gott… 


Så idag blir det till att gräva grop och plantera! Den ska få stå framför växthuset i medelhavsgården (!) och stolt visa sina blommor nästa vår. Det är en vindskyddad och solig plats och borde passa en persika. Frågan är om man ska skydda den mot sol i början? Jag har ju ett parasoll stående där för att få skugga till hunden så kanske hunden och persikan kan dela om det behövs?! 


Gruset som är flyttat fram och tillbaka i medelhavs-gården får flytta igen. Nja inte allt men där persikan ska stå… sen får nog gruset vara ett tag, börjar bli något trött på att skyffla grus. Bort med grus, undan med markduken och gräva en stor grop blir första etappen. Efter det ner med sand i botten, blanda väl brunnen hönsgödselkompost, sand och härlig planteringsjord att fylla gropen med borde ju vara mumma för persikan! 


Jag vill ju att persikan ska växa i raketfart och bli ett stort fint träd och ge många frukter. Det ska visst ta ca fyra år innan persikan ger frukt… frågade aldrig hur gammalt det lilla trädet var men några års väntande gissar jag på. Men jag får äran att vårda det ömt tills dess! 

🙂

Ja, det händer det ena och det andra i medelhavs-gården just nu, jag återkommer senare med det. Men det jobbas på… även om jag har svårt att göra en sak i taget. Jag är överallt just nu, både i meditationsträdgården, i växthuset och medelhavs-gården… och det mesta känns rörigt. Men det blir nog snart lite mer ordning om jag bara försöker göra klart det jag håller på med. 🙂 

En sak i taget! Det blir till att göra lista i dag och bocka av!


Ha en skön söndag!
Medelhavsgården tar form!
En påminnelse!