Medelhavsgården tar form!

28 maj, 2012
Kategori:
Oh my, nu är jag nästan i mål med medelhavsgården som är utanför växt-hönshuset. Det är klart, kanske är jag aldrig i mål… säkert vill jag pynta och förändra men ursprungsplanen är nästan klar. Listan som blev till:
*Skyffla bort allt grus. 
*Jämna till marken och fylla på med grus.
Vilket j-a jobb, jag fick faktiskt hjälp av dottern med gruset. Annars hade jag nog aldrig blivit klar…  

*Gräva en pionrabatt.✔  
Nja, pionrabatten blir någon annanstans, men själva rabatten är grävd. Har fyllt på ordentligt med hönsgödsel och blomjord.


*Gräva ner stolpar och armeringsnät. 
 

*Plantera Cleamtisplantorna. 
*Så ärtorna. 
I ”pionrabatten” som inte längre är en pionrabatt har armeringsjärn kommit upp som clematis och ärtor ska växa på. Jag tror att det blir himla fint, violetta ärtskidor och rosa clematis! Clematisarna är återanvändning! Först grävde jag upp dem, sedan ”blötlade”  jag dem och sist men inte minst planterat om dem i rabatten framför växthuset. Sedan sådde jag ärtorna… Här kan man se växthusplasten som det är tänkt att clematis och ärtor ska skyla. 


*Gräva upp massor av romersk malört. 
*Plantera romersk malört tillsammans med rosa vallmo. 
*Bygga avgränsning till malörtshäcken/rabatten. 
Detta är det som från början skulle blivit ”pionrabatten”, nu är det alltså en malörtsrabatt med clematisar och rosa pionvallmo. Till nästa år vill jag plantera en massa alliumbollar  till detta 🙂 Den romerska malörten är  återanvändning! Många många plantor blev det! Känns lyxigt att kunna plantera så tätt utan att det kostar en förmögenhet!


*Hämta sand till cementrörsplanteringen. 
*Skapa en bra jord till rosmarin och timjan. 
*Plantera i cementröret. 
Har hämtat sand från en grusgrop tillsammans med sonen. Sanden blandade jag med jord i en skottkörra. Ungefär fiftyfifty sand och planteringsjord. Sedan fyllde jag cementröret med denna blandning och planterade rosamrin och apelsintimjan. Jag skulle vilja ha fler timjanplantor så att det räcker runt hela… Kanske att jag kan göra avläggare?*Önska mig ett träd!  
Jag har önskat mig och även köpt mig en persika! 

* Plantera Frost!
Förra inlägget handlade om min persika Frost som nu är planterad. Sand, hönsgödsel och planteringsjord i en stor grop framför växthuset och jag hoppas att Mr Frost trivs. Vad är kvar då att göra? Jo en massa småpyssel med lite krukor och så en avgränsning runt gården så att all grus hålls på plats. Samt en häck runt… tror att jag ska gräva upp lite nyponrosor som jag har vid vår vägkant och plantera runt gården. Det borde väl vara snyggt med en grön häck … med rosa blommor och härliga nypon! Egentligen önskar jag vintergrönt men det har jag inte liggandes någonstans att återanvända… 


Det känns himla bra även om medelhavsgården blir väldigt liten. Men den har fått utrymme till växthuset så jag är ändå mycket nöjd.!

Om jag ändå hade mer tid...
Jag har blivit med ett träd!