K o n s u m t i o n s m o t s t å n d a r e ?

14 november, 2009
Kategori:

I förrgår blev jag kallad för konsumtionsmotståndare på jobbet. Visserligen med glimten i ögat men nog var det lite allvar i påståendet. Upplever mig själv inte fanatisk inom detta område, snarare lite mer försiktig vad gäller ”shoppa för livet”. Jag tror på kvalitet framför kvantitet!

Har läst och hört om programmet Ullared men har inte titta på det. Vill liksom inte. Vill inte uppmuntra. Så jag kommer prata om något som jag inte sett…. Huvaligen 🙂 Anyway, så himlar jag med ögonen för mig själv bara jag tänker på de olika diskussionerna om detta Handlingsmecka. Kan liksom inte förstå. Förstår inte detta scenario, åka många mil, stå i kö för att handla, handla och handla till öronen faller av, fylla plastkasse efter plastkasse av ”måste ha saker”…

Vilket behov tillfredsställer man när man åker till Ullared? Kan någon förklara för mig? För jag ser bara problem med detta. I och för sig så är det ett antagande av mig att det finns många lågbudgetmärken som produceras av många mindre lyckligt lottade människor och i värsta fall av barn. Alltså att vi utnyttjar dessa för att få handla billigt?! Detta skulle jag kunna spinna vidare på med frakten till Ullared av alla varor… hur miljövänligt är det? Och människorna som åker dit för att handla…hur miljösmart är det?

Är man verkligen en konsumtionsmotståndare om man inte gillar tanken med Ullared? Ja, jag vet, nu sticker jag ut hakan igen… men kom igen!

A l t e r n a t i v
E n - d e l - k l a r