E n – d e l – k l a r

12 november, 2009
Kategori:


Fortsättning följer angående lammen. Slakten gick bra igår även om jag inte vågade titta själva dödsögonblicket med slaktmasken. Maken fick vara den starka och trygga av oss. Jag känner mig nöjd ändå för jag ”klädde av” dem skinnet och och tog ur dem. Jag tror att jag var riktigt duktig för att vara en rokie på detta.

Den första var helt klart svårast sen gick det nästan på löpande band (om jag tar i lite och skryter). Det första skinnet putsade jag och putsade tills jag kom på att så här kan det väl inte vara…. måste verkligen ”allt” bort innan man saltar dem? Så jag ringde till ett skinnberedningsföretag och frågade. Och klart man inte behövde finputsa dem…det gjorde ju de! Kanske att jag borde haft samtalet innan vi började men inte visste väl jag vad jag gjorde… Allt löste sig. Sagt och gjort, efter det gick det undan.

Nu ska skinnen ligga insaltade i en vecka och sen gör man om det. Jag ska höra av mig till skinnberdningen igen och fråga när de kan ta emot mina skinn… har hört att det är jakt…. så kanske har de fullt upp?

Det var första delen av det stora jobbet med att införskaffa mat. Den andra delen fortsätter i helgen när vi styckar lammen, paketerar och fryser in. En massa jobb men snart har vi frysen full av god mat.

K o n s u m t i o n s m o t s t å n d a r e ?
L a m m e n