M a n d o l i n

7 november, 2009
Kategori:


På önskelistan finns en Mandolin sen länge. Och då menar jag inte instrumentet mandolin som min man så envist påstår… Nej det är en grönsaksrivare eller skärare skulle man kunna säga. Det finns många olika varianter och de i plast är billigast.

Själv skulle jag vilja ha en i rostfritt… Har intalat mig själv att det skulle vara mer hygienist, mer miljövänligt, mer hållbart osv. Vet inte om det stämmer…

Om man söker på nätet så hittar man olika varianter och olika prisklasser. Själv har jag fastnat för denna på bilden. Enkel men stilig. Går att hitta på Clean Cut som för övrigt har en uppsjö av knivar som jag också skulle kunna tänka mig!

Varför då en Mandolin? Ett till redskap i köket när jag försöker minimera och inte leva med i konsumtionskarusellen? Det är klart att även jag konsumerar men jag försöker se över vad jag egentligen behöver och vad jag kan tänkas avstå. Jag ”behöver” inte en Mandolin men det skulle vara en ”bra att ha sak”. Ett redskap som underlättade min matlagning.

Kanske att jag även skulle ändar matlagningen en aning…till exempel göra egna rotfruktschips? Äta mera rotfrukter i rå form då man kan skära dem i fina strimlor och i tunna tunna löv. Mums vad gott det låter. Så, Mandolinen står på önskelistan och kanske att jag får den i julklapp?!

Vems dag?
1 0 0 0