Vems dag?

8 november, 2009
Kategori:

Något känsligt har jag förstått att det är men, ännu en dag som vi i vår familj inte vill vara med och fira. Vill inte, vill inte. Ändå är det svårt…. eller var svårare när barnen var mindre… Redan på dagis fick de lära sig att göra fin gulliga kort till mor eller far… i skolan samma sak… det ska pysslas och det ska handlas. Kommer det på tal att vi inte firar detta tittar man snett på oss… vi gör inte rätt.

Klart man kan visa uppmärksamhet till någon men måste det ske på en speciell dag och med en slips? Vems dag är detta? Handelns skulle jag tro?! Och vi strävar efter att inte delta.

Wikipedia kan man läsa lite om dagen idag: ”Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där mor i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Far, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Fars förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Far sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.”

Förstår mig inte riktig på dessa olika dagar… alltifrån kanelbullens dag till farsdag. Vad är de egentligen till för i dagens samhälle? Och för vem?

Temadagar att titta på och i många fall att förundras över….

L a m m e n
M a n d o l i n