Matsöndag!

20 mars, 2011
Kategori:

Inspirerad av Hannu tog jag i lördags fram två stycken lammbogar och revbensspjäll av eget lamm. Lammbogarna fräste jag snabbt tillsammans med vitlök, timjan, rosmarin och gul lök innan jag dränkte dem i en flaska rött för långkok. Och det är svårt att beskriva dagens middag, lammkött, korngryn och het salsa på tomater och bönor men attans vad lammet smälte i munnen.

Dessutom så passade jag på att laga tjocka revbensspjäll av lamm. Ingen färdigtköpt marinad utan med chilihonung, rosmarin och vitlök stekte jag dem allena i ugnen. Dessa smaskades det på lunchtid men det blev också till några matlådor. Så himla goda. Måste verkligen ha lamm i år igen, hur ska jag kunna leva utan?

Energibollar för kommande vecka blev det också. Musli, torkad frukt, pumpafrön, solrosfrön och kakao är ingridienserna för dessa godingar. Mixas och tillsätt vatten. Rulla ihop till boll och rullar dem i kokos… Mumsiga och ger verkligen behövlig kick när man är seg.

Och sist men inte mist, skördesöndag! När jag planerade om purjolöksplantorna klippte jag av 2/3 av stjälken och sparade dessa till middagssalladen. Här förkastas inget om det är dugligt. Härligt med egenskördad purjo i mars! 😉

Här är det laddat inför ny vecka
och jag säger god natt för idag!
Gula plantor...?
Purjobebisar...visst gör jag rätt?!