Nya köksträdgården del 1

2 juli, 2014
Kategori:

Igår skred vi till verket med nya köksträdgården! Maken som ”hamrade och spikade”, sonen som skyfflade jord och jag som målade. Teamwork!

Igår morse kom det ett lass med jord som maken beställde dagen innan. Härligt med kort leveranstid om är som jag, otålig. Vi får se hur långt jorden räcker men jag hoppas att den räcker både till nya köksträdgården men även till den gamla. Den gamla ska ju bli typ en örtagård i medelhavsstil… och det vore skönt att slippa jorden med kvickroten.

Maken började snickra på odlingslådor och hann med 3 stycken sammanlagt. Lite pyssel är det när man ska återvinna gammalt virke men det går. Känns både bra för plånboken och miljön. Ja, jag vet att ingen av dessa två ”känner” men ni förstår nog vad jag menar…

Jag hann med att måla 2 av lådorna och ska fortsätta idag. Ja, jag målade lite annat också, var liksom lite ”splittad” mellan mina uppdrag. Förutom att måla stora odlingslådor så målade jag om 2 bord och planterade om blommor i krukor. Produktiv dag!

Sonen fick frågan om att hjälpa till och han skyfflade jord med gott humör. Nja, tror att jag har lagt till det där med gott humör… Han fyllde en odlingslåda innan han gav upp. Vet inte hur många skottkärror jord det var men många är nog en underdrift om man frågar honom. 🙂 Maken fyllde en andra på kvällen innan middagen.

Så summa summarum dag 1:
3 odlingslådor tillverkade
2 odlingslådor målade
2 odlingslådor fyllda med jord

Idag fortskrider arbetet!
Nya köksträdgården del 2
Matskryt