Nya köksträdgården del 2

2 juli, 2014
Kategori:

Lite trött blir man av att jobba. Jag ska inte klaga, absolut inte, MEN även om nya köksträdgården GER energi så märks det i kroppen att det är lite ansträngande… Något stel skulle man kunna säga.

Odligslådorna som nya köksträdgården består av är återbruk både av gamla odlingslådor från gamla köksträdgården men även från föredetta hönshuset. Vi demolerade gamla hönshuset sent i våras, nu är prövotiden ute – vi konstaterar att Glädjehuset fungerar och vi behöver inget hönshus.

Återbruk är bra alternativ. Både för vår ekonomi men också för att det vore dumt att inte ta tillvara på material som är dugligt. Jag menar, allt som går att använda borde väl användas?! Färgen i sig kostar en hel del så bra om man kan hålla ner kostnaderna. Jag målar odlingslådorna med vattenbaserad oljefärg och hoppas att det blir snyggt.

I botten på odlingslådorna har jag lagt golvskyddspapper. Tidningar är toppen om man har men vi har ingen dagstidning utan läser på nätet… Så om man ska ”täckodla” med tidningar så är inte digital tidning ett bra alternativ 😉 Bestämde mig för ”täckodling” istället för att gräva upp gräsmattan. Nu förstår jag att jag var smartare än jag hade gissat… När maken förankrade första lådan i gräsmattan märktes det att det vara ganska hård och stenig jord… att fundera på att gräva upp gräset kändes dumt så golvskyddspapper som täckning var smart!

Varje låda innehåller ungefär x skottkärror med jord. Jag är så tacksam för att maken och sonen har skyfflat jorden! Jord är tungt! Till hösten blandar jag i spånet från Glädjehuset som jordförbättring. Egentligen vore det mer lämpligt att göra till våren men jag spar lite arbetskraft om jag fyller på i höst när Glädjehuset ska tömmas. Om jag har skördat klart då?!

Så summa summarum dag 1 + dag 2:
3 odlingslådor tillverkade + 2 =5
2 odlingslådor målade + 3 =5
2 odlingslådor fyllda med jord+1=3

Ja, vi fortsätter att jobba på!
Trädgårdsresa till Skåne 2014
Nya köksträdgården del 1