Packade ägg?

22 december, 2010


Nu behöver jag hjälp! Har fått höra något helt galet (enligt min mening) men kanske finns det någon sanning i detta och det är det jag behöver hjälp med att utröna! Ska försöka hålla god ton så att ingen blir förnärmad 😉

Påståendet är följande:
Att man packar ägg med den smala delen neråt för att undvika salmonella. Alltså att äggulan inte ska komma i kontakt med skalet.

Själv har jag inte hört något om detta tidigare… jag hämtar äggen i korg så de ligger hullerombuller till en början. Sedan lägger jag dem ibland i äggkartonger och ibland i en burk. Har aldrig funderat på att lägga dem upp och ner… Tror inte att våra höns är smittade med salmonella men kan ju inte vara säker för jag har inte tagit prover. Men vi är inte sjuka…

Har inte köpt ägg på länge så jag vet inte hur äggen ligger i kartong i affären. Men jag skulle gissar på att de ligger med toppen uppåt? Dessutom kollas väl äggproducenternas utrymmen och deras höns kontinuerligt? Inte säljs det väl salmonellaägg i Sverige? Och inte kan man väl undvika salmonella genom att ha äggen upp och ner….???

Har ni hört talas om detta med toppen ner för att undvika salmonella?
I sista stund...
Bygger en ny tradition?