I sista stund…

23 december, 2010
Bild lånad från Julbloggen

Helt galet, allt pågår i sista stund hemma hos oss inför julen. Vi har inte fått till det på många år i tid utan alltid i sista stund. Kanske beror det på att vi har inte varit speciellt juliga av oss eller att vi inte prioriterar ”rätt”.

Igår kväll stod jag och gjorde lite julgott. Det vill vi ju ändå ha, hemlagad godis och bakade kakor. Hittade ett perfekt recept hos Malin på härliga Snabba skurna pepparkakor. Provgräddade några på kvällen för att kolla smaken 🙂 Och mums vad gott till glöggen! Känns nästa som engelska eller amerikanska kakor… gingerbread! Gjorde även kola och chokladtryffel så lite gott blir det fikapauserna i jul.

Idag blir det sjukt galen dag. De sista julklapparna ska fixas… (alltid samma visa), måste komplettera julmaten och lösa problemet med jultall. Det vill säga, vi behöver inhandla några julklappar till barnen här hemma. Någonting borde de ju få, även om vi inte shoppar loss i stil med lyxfruar over there. Julmaten? jo, lite potatis och sill behövs. Har inte lagt in egen sill i år heller, vill så gärna men hinner inte med… jag ska önska mig fler dagar före jul nästa år! Och juletallen brukar vi inhandla endast några dagar innan julafton. I år var de slut… så vi får väl trolla fram en ändå… årets trollspö blir en yxa!

Ikväll blir det rimstuga med lillebror så som många andra jular innan. Dan före doppare dan är vår hetsigaste dag men har även den roligaste avslutningen. Många skratt levereras under kvällen med både bra och mindre bra rim!

Jag passar på att önska er alla en
GOD HELG!
Årets julklapp!
Packade ägg?