Projekten fortskrider med alla ”vatten”…

1 augusti, 2012
Kategori:

Idag har jag ägnat mig åt lättare trädgårdspyssel medan maken och sonen har fått grovjobba! 🙂 Jag har fortsatt med plantförökningen som måste ske om jag ska ro alla mina planer i hamn med ”vattenillusioner”. Tre projekt med vatten ska göras färdigt; ”honungssalviafloden” i meditationsträdgården, ”lavendelsjön” också i meditationsträdgården och så det senaste, ”salviaforsen” som ska leda en till meditationsträdgården.

Honungssalviafloden är faktiskt mer eller mindre klar, skönt – ca 90 plantor har jag drivit upp till den! Lavendelsjön är långt ifrån klar MEN plantorna är uppdrivna och idag har jag även toppat dem andra gång… så nu kan man nog förvänta sig en doftande pöl nästa sommar! Och det senaste projektet som blir en salviafors med många fler växter än salvia, främst ätbara örter eftersom jag gillar att det även går att äta. Det är gamla ”knölklockerabatten” som får en makeover.

Idag har jag gjort sticklingar av vit isop, köpte två plantor och har typ klippt ner dem helt och gjort sticklingar. Jag hoppas verkligen att det funkar, det tog emot att klippa ner dem istället för att njuta av dem. Jag har också grävt upp plantor från andra planteringar, delat och sticklat; drakmynta, citronmeliss, vit oregano, olika stäppsalvior, vanlig kryddsalvia, olika sorters malört och lite annat smått och gott!

För drygt en vecka sedan stod jag och sådde en massa frön till ”gamla knölklockerabatten”; rosa isop, honungssalvia, stenkyndel, vinterkyndel, olika sorters gräs, sandmalört, drakmynta och lammöron. Nog blir det en fin rabatt, i alla fall i mina planer 😉 Sen får vi se om jag lyckas hela vägen!

Jag brukar ju inte ”outa” familjen men jag bara måste skryta över sonen. (Han har medgivit både bild och skryt 🙂 Medan jag har pysslat med fröer och sticklingar så har han hjälpt sin mamma med att bygga en brygga till meditationsträdgården och lavendelsjön!  Tänk att jag har en sån duktig och snäll pöjk! I morgon blir det till att måla den om vädret tillåter. Jag ser så fram emot att sitta på bryggan och lukta på lavendeln… och bara njuta!

Ha det gott alla goa vänner!
En tur på hojen...
Rapport från Glädjehuset 1/8