Så tokigt jag kan handla….

11 november, 2012
Kategori:

Jag har några favorittidskrifter som jag har valt att prenumerera på. Hade fler tidigare men bestämde mig för att hålla mig till fyra… att jag fick läsa på biblioteket om det var något utöver dessa fyra. ”Tänka till före” och ”konsumera smart” är några ledord som jag försöker leva efter. Men det går ju si så där ibland!

Jag fick ett erbjudande och nappade. Och jag är så missnöjd! Jag fick ett erbjudande om att prenumerera på tidningen Amelia till ”ett bra pris” och jag tackade ja. Varför…? mer om det snart. Men eftersom jag har mål att inte konsumera mera så skulle jag ju välja bort en tidning som jag redan hade… Det var inte lätt men jag valde bort Camino. För jag kunde inte välja bort Åter, näe vet du vad. Det kommer aldrig på frågan!

Åter är… ja, ÅTER! Den handlar om självhushållning, självförsörjning och alternativt boende. Man berättar om sitt liv, sina försök till självförsörjning och alltifrån odling till djurhållning. Det beskrivs hur man gör verktyg, hur man jagar, bygger timmerhus och ystar ost. You name it! Allt man kan önska finns där. 🙂 Ja ni hör ju, hur skulle jag kunna vara utan denna tidning?

Och att välja bort ORDFRONT? Näe, det är det enda vettiga samhällsmagasin om man frågar mig. Tidningen lyfter fram alternativa perspektiv för att vara motvikt mot likriktningen och maktkoncentrationen i de etablerade medierna. Allas lika värde, demokrati och yttrandefrihet är viktiga ämnen som den tar upp.

Allt om trädgård är en kär vän som lyfter mörka och tunga dagar. Särskilt mörka vintermånader! Så Allt om trädgård med all härlig inspiration fick också vara kvar, jag menar, trädgård ligger varmt om hjärtat. Och då föll lotten på Camino. 🙁

Varför tackade jag ja till Amelia är en stor fråga. Men jag ska försöka förklara. Jag har under hösten bytt jobb och det är så himla roligt och spännande. Absolut, rikligt med nya utmaningar och jag trivs väldigt bra. MEN jag är en riktig OUTSIDER med alla mina tankar om less is more; konsumera mindre, handla kvalité när det gäller mat, äta mera vegetariskt, odla själv, göra själv och så vidare.

Och ingen fara, jag trivs med att vara jag men jag har väldigt lite gemensamt med folk på arbetsplatsen… och jag behöver knyta an. I mitt uppdrag behöver jag en större kunskap om vad gemene man sysslar med på fritiden, vad man ser på tv, vad man shoppar… jag behöver kunna vara med i samtalen på fikarasten! Så jag tackade ja till Amelia, jag hoppades få mer att samtala om, att knyta an med andra. MEN shit vad jag tyckte tidningen var tråkig 🙁 Man har verkligen olika smak och detta var inget för mig. Så tokigt det kan bli.

Så vad gör jag nu? Jo jag står ut med mina sex nummer av tidningen och jag ska verkligen inte göra en lika dan tabbe igen. Tänker att jag tar med mig tidningen till jobbet, kanske någon annan kan uppskatta den? Vore ju helt galet med slöseri på jordens resurser om jag lägger den in i pappersinsamlingen direkt…

Sedan får vi se om det blir Camino igen… eller kanske finns det nåt annat spännande som ni läser som jag inte har hittat än? Vad är din favorittidning?

Ha en skön dag!

Luktar JUL... Dunderglöggen är satt!
Första vändningen hos hönsen