Sista skörden av grönsaker

16 oktober, 2011


Nu har det nog vänt, min ”bloggtorka” är i övergående skede. Förutom att det har varit ont om inlägg här på bloggen så har jag ju inte hunnit med att besöka er heller… men jag kommer nu, sätt på kaffe för snart är jag hos dig! 😉 Skönt att vara tillbaka!

Igår hade jag en alldeles underbar dag även om det är något sorgset att inse att hösten är här och snart knackar vintern på. Först en låååångpromenad med hunden och dottern i skogen, det luktar så gott på hösten när solen skiner och fukten från marken pockar på. Så härligt! Ordentligt påklädd med långkalsonger och fleecetröja, och så pimpad med en röd regnjacka, det är ju älgjakt här.

Efter promenaden var jag ute i trädgården och tog hand om de sista grönsakerna. Jag grävde upp 6 st kronärtskockeplantor och 2 auberginplantor, kapade av dem till stumpar och planterade i hinkar. Jag hoppas på att kunna övervintra dem i källaren… vi får väl se hur det går med det. Kanske att jag ska övervintra några chilisar också?

Sedan har jag skördat den de sista chilifrukterna, alla tomater från tomathuset, och pumpor och zuccinin. Nu är hela köksbordet belamrat med grönsaker och jag har lite att göra. Många gröna tomater att ta hand om. Kanske att de mognar i korgen? Annars får jag sylta någon dag 🙂 Och de sista pumporna får bäras ner till matkällaren tillsammans med de andra. Kanske att jag gör en het pumpasoppa till middag idag…

Ha en go söndag!
Om du krisar: baka!
Inför vinterförvaringen är id klar!