Styling äppelträd

24 mars, 2012
Kategori:

Det har varit en sjukt hektisk vecka och jag har knappt hunnit andas. Än mindre svara på mail, hälsa på hos er eller göra inlägg. Och i fredags morse vaknade jag med ont i halsen och idag är lika så. Men vem behöver prata? Idag ska jag beskära äppelträdet, har inte hunnit med det än men idag så. Något tight schema men jag hinner, sakta men säkert; beskära äppelträd, städa ute, kratta, rasta hunden och äta lunch innan jag ska iväg på konsert i huvudstaden. Ser fram emot lite kulturell påfyllning efter en galen vecka, äntligen ut ur dimman!

Japp, nu ska det bli fint i äppelträdet men jag har även en plan för hur de ska se ut under äppelträdet. Detta äppelträd kommer bli vår ”godmorgonutsikt” Vi bygger nytt kök där vardagsrummet har legat och då kommer det bli utsikten från köksfönstret. Äppelträdet ska beskäras idag och senare ska det pimpas. Grävas ur lite grann så att ogräset försvinner och fyllas på med härlig näringsrik mylla. Lite jobb att gräva bort allt som inte ska vara där men det blir ett härligt gympass! Jag ska bland ner förra årets matkomposten här under äppelträdet och toppa med lite hönsgödsel.

Bildkälla

Runt trädet ska jag plantera hosta Patriot och vita Löjtnanshjärtan som jag har beställt. Den vita Löjtnanshjärtan ska blomma maj till juni innan allt annat börjar blomma i trädgården. Ja, nu har jag ju inte så mycket som blommar men det ska jag ändra på. Jag skulle också ha vita och vit-gröna, limfärgade julrosor blommandes där tidigt på våren. Jag är nog den enda i hela världen som inte har julrosor. ”Alla andra har…”

Nä nu är det dags att gå ut och röja
och se om våren kommer fram!

Oh my, jag har nåt att göra denna förmiddag!
Bokdjävulen slår till!