Ta vara på naturens resurser…

21 juni, 2012
Kategori:
Jag har inte hunnit med mycket på sistone här hemma men snart går jag på semester så blir det förändring på den fronten. En sak som jag dock har hunnit med är att börja tillverka gödselvatten eftersom det kräver inte mycket tid och är lätt! 

Just nu har jag två hinkar med nässelvatten påbörjade, med en veckas mellanrum i processen. Det vill säga, en är färdig för att användas i slutet av nästa vecka och den andra veckan därefter. Nässelvattnet ska jag ha till de allra växter som behöver gödning och lite ”styrka”. 
Idag ska jag sätta även vallört i hink. Jag har gott om vallörtplantor för gödningen skull men också för att bin och humlor älskar denna växt. Jag tror ju på det där med nyttodjur och pollinerare så jag vill ha dem i trädgården. 


Det blir nog två hinkar med vallörtsvatten så att tomaterna får flera vattningar då det är mycket bra för tomater! Tror att jag ska strimla lite blad och lägga runt tomaterna redan nu då jag ändå håller på…

Vallörtsvattnet och nässelvattnet späder jag ut 1/10 med vatten när jag vattnar. Ibland kan jag även vattna i trädgårdskomposten med detta vatten… Bladen från gödningen lägger jag sen på komposten så får de lämna den sista näringen ifrån sig där.


Klippt gräs och aska är också gödsel här.
Hur gödslar du?
Äggmuffins
Nyponhäck eller finns det annat bra alternativ?