To do… or not to do?!

31 oktober, 2012
Kategori:
Doggi är skeptisk! Jag har så dåligt samvete, jag hinner inte med allt som behöver göras och allra minst de roliga bitarna. Nu ska man ju inte gräva ner sig i allt som inte hinns med men ibland är det svårt att prioritera och tänka positivt. Mitt nya jobb har tagit mycket tid och det är svårt att hitta en balans. Därav min sporadiska närvaro i bloggvärlden. Hoppas att ni har mer överseende än Wilma! I´ll be back! Den senaste tiden har Wilma the doggi väntat och väntat när jag ska bara… många tråkiga timmar och jag gissar på att hunden är mer än skeptisk. Var är roliga matte med alla roliga promenader…? 
Vad har jag då på min todo-lista inför helgen?
Bygga upp förtroendet hos Wilma The doggi igen
Japp jag har några saker som jag borde prioritera, både för andras skull men även för min egen. Att vara mycket med hunden, långa härliga höstpromenader är helande. Har ju inte fått rätsida på det där med att stressa ner och skulle verkligen behöva göra roliga saker som jag gillar, som jag mår bra av. Så busa med doggi får hamna först på listan!
Läsa en god bok
Hm… har flera böcker som väntar men de är arbetsrelaterade böcker. Ska nog till att köpa en deckare att plöja. Behöver skingra tankarna, mycket jobb snurrar runt… Jag är en riktig bokmal så det blir inga problem att lägga sig under filten efter middagen och läsa. Något bra tips? 
Provisoriska komposter
Jag behöver ta lite snabbt si så där sätta ihop några provisoriska komposter då jag inte har hunnit med bygget som jag har planerat. En lövkompost och trädgårdskompost. Det ska ju städas i trädgården, vilket år som helst! Det där som ni redan har påbörjat och vissa fall är klara?! Helt galet, hur hinner ni med?
Plantera vitlök
Japp, har två kilo vitlök som skulle ner i jorden… suck. Jag hann inte innan det blev kallt och en massa oväder… Plommonträden hade förtur. Ja ja, det ska bli lite mildare väder till helgen här hemma så då borde jag få till det. Kanske att jag kan lura nåt litet kärt barn och hjälpa till? 
Plantera blomsterlök
Hänger lite med huvudet men det är ju mer som ska planteras… pronto! Har lite tulpanlökar och narcisser som är köpta till fjärilsrabatterna. De ska ju vara fina på våren också. Sen har jag köpt lökar till en liten blå blomma… vårstjärna tror jag att de heter. De ska grävas ner i lavendelsjön runt bryggan så att ”sjön” framträder redan på våren. 
Ta hand om frösådda perenner
Denna post är jag lite fundersam över. Alla frösådda perenner som har grott och är små plantor i sina krukor. Vad gör jag med dem inför vintern? Jag hinner inte plantera dem på sina rätta platser för det behövs en himla massa förarbete. Typ bygga upp nya rabatter… de finns bara i planerna än så länge. Så vad gör jag med alla pyttesmå plantor? Gräver ner hela krukor i en av lådorna som brukar vara varmbädd? Täcka vs icke täcka? Tips tas tacksam emot. Vill ju inte förlora många kommande sköna blomsterupplevelser…
Och så det där med städa inne… och ute… nja… det får nog vänta! 
Rom byggdes inte på en dag…
Nä nu ska jag till jobbet och beta av min todo-lista där. 🙂 
Ha en finfin onsdag!
Söt het chilisås för flera år...
skördar...