Tomater i Glädjehuset!

19 maj, 2013
 
53 (!) tomatplantor har flyttat in Glädjehuset denna helg tillsammans med några paprikor och chilisar. Jag kan konstatera att jag skulle behöva ett Glädjehus till för att få plats med chiliplantorna… Vi får se hur jag löser det hela, kanske får jag plats med krukor på nåt sätt… 

I lördags morse började jag med att vända allt strö en sista gång. Puh, det var varmt, 25+ redan tidigt på förmiddagen. Och sen gjorde jag gångarna… eller var det bäddarna jag gjorde? 🙂 Anyway, det krävdes tre välförtjänta pauser innan jag var färdig med bäddarna. Värmen steg i rask takt och jag gissar att det var minst 100 grader där inne! Ja det kändes så i alla fall så när jag skyfflade i denna enorma kompost.

Efter bäddarna var iordninggjorda vattnades dem ordentligt. Sent på eftermiddagen började jag plantera mina tomater. Hm… ja, det var inte bara att plantera… näe tomaterna hade hunnit växa tokmycket och var i ett virrvarr som jag var tvungen att reda ut först. Och så fick jag avbryta planteringen på kvällen och göra klart i förmiddags. Men nu är de nere i ”jorden” även om endel ser lite hängiga ut. Men de tar sig förhoppningsvis! Dessa sorter har fått plats i Glädjehuset, vissa sorter flera än en.

Garderner´s delight 
Black Cherry
Gelbe Dattelwein
Isis Candy
Principe Borghese
Sun Gold Cherry
Green sausage
Green Zebra 
Illini Gold
Plum lemon
Chudo Sveta
Purple Russian 
Roma VF
Stupice
San Marzano 2, 
Taxi
Wapsipinicon Peach 
Black Russian 
V desjatku
Azoychka
Black Krim
Big yellow zebra
Chocolate Stripes
Malakhitovaya Shkatulka
Marmande
Ananas Noir
Black Sea Man
Summer Cider
Pembe Domates 
och
Tomàquets de penjar


Så nu håller jag tummarna för en riktig tomatsommar!

(Om du vill veta mer om Glädjehuset så klicka på bilden högst upp till höger.)
Leverans :-)
Jordmakeriet får en makeover!