Trädgårdens f u l h ö r n a ! (varning för starka bilder för känsliga läsare) hihihi

9 maj, 2012
Kategori:

Nu kommer en utmaning; visa din fulhörna i trädgården! Min är enorm, tycker att det är oerhört pinsamt men den är där och den fyller en funktion. Men jag har bestämt mig, den ska få byta namn från fulhörna till jordmakeriet eller liknande. För är det så här illa så finns det potential att göra en härlig förändring, en makeover med ganska enkla medel. Mycket jobb men med en billig pening om man räknar bort maskineriet.

Bakom det vita torpet står tre matkomposter lite hullerombuller, en stooor hönsskitskompost / trädgårdskompost på flera kvadratmeter. Och två mindre trädgårdskomposter i grönt nät… och så massor av krukor och hinkar av olika slag. Ja dem ser ni bilden också, lådor, oldingstråg, krukorhinkar har en benägenhet att vara överallt men ingenstans när man behöver dem hemma hos oss. Plan: att strukturera upp matkomposterna, städa upp bland krukor och bråte, använda mig av jorden i hönsskitkomposten! Anornda en plats för plantuppdragning, där krukorna kan få stå i fred och lite skyddat – på en plats.

På bildens högersida ser ni mitt planteringsbord som maken byggde förra sommaren. Jag målade den och drömde att ställa i ordning med fina stileben ala inredningstidningar… nja… jag har en bit kvar va? MEN det är en favvotplats! Jag gillar den grymt mycket, så bra att kunna vara någonstans och jorda ner… hahahaha jag gör det i och för sig överallt men men… Plan: Städa upp till att börja med. De stora stolparna ska få tjänstgöra som stöd till armeringjärn och ärtor och flowers framför nya växthuset.

På vänster sida av bilden ser ni lastpallar. Japp, de ska återanvändas till nya komposter! Eller grunden till det som blir jordmakeri! Med flera studiebesök på olika ställen i minnet ska jag bygga ett jordmakeri, där jag arbetar med komposeteringen av trädgårdsavfall. Plan: Fem olika fack, estetiskt inbäddat av växtlighet ska de få utgöra stommen i jorderiet. Det var också ett bra namn, ”jorderi”… Skulle verkligen vilja ha en BRA kompostkvarn som kan flisa mindre pinnar och så visst skulle det sitta fint med ett fynd som Annas?!

Tänker också en blomsterinramning, en portal eller liknande för att göra alltihop till en vacker plats. Alltså både en nyttig och vacker plats. Trots allt är det lite av navet i min trädgård!

Ha en skön onsdag!
Bättre än julafton!
Arbete med fjärilsrabatten!