V a r d a g s h j ä l p e n

12 december, 2009
Kategori:

Hemma hos oss kan det vara ganska kaotiskt i mellan åt, två heltidsarbetande vuxna, två tonåringar och djuren ska få ihop vardagen. Vi har valt att leva på landet och vi har valt att försöka leva så ekologiskt som möjligt och till viss mån med självhushålltankar. Det är inte lätt att få ihop det alltid och vi skulle nog må bra av att gå ner i arbetstid men det är inte möjligt nu.

I denna vardag så söker jag efter vardagshjälp, saker som gör det lättare för oss att ändå leva med kvalité. Vi försöker alltid att ha matlådor med till arbetet men när middagsmaten inte räcker till matlådor måste man ha alternativ.

Förra söndagen hade jag en massa långkok och förberedelser för stressade dagar. Jag gjorde bland annat köttfärsbiffar, smeten drygade jag ut med riven kålrot och morot. Mycket saftigt och gott. Dessa biffar har sedan fryst in de är tänkta till matlådor och ”jag orkar inte laga mat idag” dagar. Den snabbaste matlådan är med biffar, rotfruktsblanding och ärtor! Enkelt och gott, ganska nyttigt också.

Alla former av frysta grönsaker är en bra vardagshjälp. Underlättar otroligt mycket, både genom att frilägga tid men också genom att göra maten nyttig. Skönt för den stressade….

Vad har ni för vardagshjälp för att få det att gå ihop?

S t ä l l - o m !
Anka - miljöbov?!