Tistelskörd som heter duga!

13 juli, 2012
Kategori:

 

Medan andra har börjat skörda grönsaker 
skördar jag tistlar! 
Ja ä int bitter ja”  som Tony, nä jag menar Robert skulle ha sagt… Näe jag har faktiskt förlikat mig nu med att denna vår inte blev som jag hade tänkt mig. Inget jag kan göra åt just nu och försöker se framåt… Tar en dag i taget och ser med glädje att det händer saker, det blir förändring och att jag är på väg tillbaka!

 

Anyway, igår tog jag tag i en annan djungel, tisteldjungeln. Mina ”varmbänkar” som syns lite grann längst bak i bild ”skördades” fram för att fungera som kallbänk. Huvaligen, snacka om ”bloggbild” – NOT! Men här stoppar vi inte huvudet i sanden utan visar verkligheten;-) Och så tar vi tag i den… 


Man kan ju faktiskt så och odla även om det är juli… tror jag… (några tips?) Jag har två meloner som ska få husera i en av bänkarna och så tänkte jag så basilika. Mina aubergin som jag sådde står fortfarande i små krukor och kanske om jag planterar ut dem i en av bänkarna så hinner de ge frukt? Vi får se, om de ger frukt blir jag glad annars ja ja… Hur sent kan man så kål i olika former? Någon som har koll? 

När jag öppnade bänkarna med sina glasskivor var de fyllda med tistlar! Så, inte bara att det var tistlar runt om kring i landet så hade jag tistlar i bänkarna också. Lite humor kan man nog tycka…Många tistelhögar blev det må ni tro! 

Egentligen en vacker blomma men här är det ett stort gisselogräs! Nu har jag åtta stora höga med bara tistlar… och de är stora. Vet inte riktigt hur jag ska tackla dem… De ligger på grusgången och torkar. Tänker att de ska torka ”sönder” innan de kan gå i komposten? Om de över huvud taget ska i komposten… vill ju inte ha fler tistlar. Vad skull ni göra? 


Enligt Överlevnadshandbok från svenska armen så kan man äta tistlar! Har även hört att man kan tillreda stjälkarna som sparris men här går nog min gräns… vet inte riktigt om jag är beredd att äta tistlar. I o f så skulle jag bli av med tistlarna på ett bra sätt 😉 Men näe… inte idag. 

 Ja, idag ska jag fylla lådorna och odla lite! 
Lycka!

 

Sjukstuga för Magnoliorna...
Skogens guld