Jord inne på diskbänken!

4 december, 2017

Läser igenom gamla blogginlägg om tomater och hittar denna korta text från 2011 i februari månad. Himla roligt att gå tillbaka och läsa!

Hos Tankar från trädgårdsmästaren finns denna underbara skylt! Kunde inte låta bli att le när jag såg den och tittar på min köksbänk. Sitter vid datorn varvat med planteringar och drömmer. Tar det lite piano kan man säga och gör precis det som faller mig in. Har bestämt mig att ta det lugnt även om det finns många måsten. Avslappning!

Skrev ju igår om att jag inte riktigt orkade ända fram med omplanteringarna av alla tomatplantor. Och inte konstigt är väl det när det står plantor överallt?! Idag har jag fortsatt med omplanteringarna av tomaterna och vissa frön har ju tagit sig över förväntan. T ex Garderners delight, alla 15 frön som jag satte har grott?! Så jag undrar, kan jag få bra resultat med dessa coctailtomater på friland eller är det ett måste med växthus? Jag har ju mitt tomathus men hade ju tänkt odla fler sorter där inne… 

Och så vad hittar jag i brevlådan idag?! Ett brev med flera tomatfrön…. *jag ler hela jag* Men var i alls in dar ska jag ha alla dessa småplantor? Det är ju fortfarande vinter utanför dörren. Min odlingshylla kommer ju vara överfull inom kort. Får nog diskutera detta med maken…. För varför vara återhållsam när man kan odla sig en djungel?!!!


San Marzano 2
Hannus Matjesill i tomat och rödvinsvinäger