Äggkläckaren är igång!

12 januari, 2018

Nu har jag landat på 2014 och det är januarimånad. Här är det nytt och år och nya drömmar, äggkläckaren är laddad och planerna är stora!

11 januari 2014

Äggkläckaren är laddad! 


Om två veckor kommer förhoppningsvis de första kycklingarna från våra egna höns, det vill säga några blandisar. Om tre veckor så borde det bli fler kycklingar för jag har köpt ägg av tre olika raser. 

Det blev Sussex som jag har sedan tidigare men en rödfärgad som lägger beiga ägg. Sussex lägger ägg även när det är runt nollan och är ett bra köttdjur. Sedan blev 10 ägg av sorten Maran och i färgerna svart kopparmaran och blå kopparmaran. Ska bli spännande och se hur många det blir av varje, förhoppningsvis många blåa. Maraner lägger de brunaste äggen vad jag vet. Sist men inte minst blev det en hel ny sort för mig, Isbar, blå och spättad. Jag har haft och har både Maraner och Sussex men inte Isbar. De lägger mintgröna ägg!!! 

Så snart piper det här och förhoppningsvis blir det ett trevligt tillskott i Glädjehuset!

Det är dags nu 2018 att tillföra lite nytt blod i Glädjehuset och jag kommer försöka att hitta Sussexägg då det har visat sig vara en både trevlig hönsras och hållbar utifrån ägg och köttperspektivet. Det är dock svårt att hitta andra färger än vita och tyvärr har vi mycket rovfågel och vi har märkt att den plockar alltid ut vita höns. 

Frågor och svar
Tomatlista 2018 - Körsbärstomater