Äggwraps!

26 juli, 2021
Kategori:

Äggwraps är både nyttigt och gott!

Jag har ganska mycket ägg nu, hönsen värper gott och levererar! Så ett lyxigt problem är att jag behöver göra av mig med äggen och då passar jag på att göra bra och enkla (och goda) rätter som innehåller mycket ägg.
Först ut är dagens lunch och det är äggwraps fyllda med lax, feta, sallat och rödlök och en god dressing. Och eftersom jag nu håller på att ta hand om mig och min kropp så väljer jag ju gottiheter men nyttigheter i min wrap. Du kan ju fylla dem med vad som nu önskas. Bra picnicmat eller snabbt och enkelt innan det är dags att gå ut i trädgården och rensa ogräs igen.
Det blir nog några inlägg om ägg ett tag framöver. Det är ju förutom en bra och näringsrik råvara också något jag har gott om för tillfället.

Man kan göra äggwraps både i stekpanna och i ugn och jag väljer ugn med en mindre plåt. Superenkelt.

Till en plåt 30 x 20 cm = wrapen

  • 4 ägg (normalstora)
  • 2 msk ekologisk vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
Du behöver en form ca 30 x 20 cm som klär med bakplåtspapper med uppvikta kanter.
  1. Sätt på ugnen på 175°C
  2. Vispa ihop smeten
  3. Häll smeten i den bakplåtsklädda formen och grädda ca 10 minuter.
  4. Ta ut wrapen och låt svalna.
Det fiffiga med wrapen är ju att du kan faktiskt välja fyllning precis vad som dina smaklökar är sugna på. Mitt smartaste tips är ju när du vill ta hand om matrester men har kanske inte tillräckligt med utan behöver någon form av utfyllnad. Här valde jag lax från gårdagens middag och med lite grönt och fetaost till.

Fyllning:

  • Lax, Kycklingbitar, Choritzo eller något annat gott, varför inte något från gårdagens matrester?)
  • Fetaost
  • Rödlök
  • Paprika
  • Gröna blad (sallad, mangold, spenat, ruccola)
  • Lite chili i önskad styrka
  • Dressing
Lägg allt på din wrap och rulla ihop. Skär den i flera delar och servera med en god sallad.
Smaklig spis! 
Wrap med kyckling
Make over i rabatten - ur kaos föds kreativitet!
I juni händer det mycket och jag odlar tomater