B e s t ä l l n i n g a r !

20 juni, 2010


Idag har jag ägnat åt att göra ”beställningar” på nya djur hem till oss. Jag ringde fårbonden och pratade om att jag även i år ville ha lamm från dem. Hon skulle prata med gubben om hur många de kunde avvara till mig. Det var så himla lyckat förra året att jag vill verkligen ha nya lamm. Helst skulle jag gärna ha en egen fårbesättning men då får jag ha dem i källaren ;-). Jag får nog nöja mig med sommar och höst lamm!


Har skickat förfrågningar efter fler kalkoner. Egentligen har jag skickat en undran om kalkonägg. Så att jag kan föda upp egna kalkoner som blir till vintern vuxna och till våren lägger egna ägg. Dessa ägg blir sedan nya kalkoner och de ska bli till mat… hänger ni med? Egenförsörjande på kalkonkött är alltså målet. Vore roligt om jag fick tag på lite olika sorter men det verkar vara svårt att få tag på en sort!

Ser ni förresten hur vackert viltfärgade mina kalkonkycklingar är? Det blev så tydligt härom dagen när de hade rymt(!) och satt på nersågade träd. Det var ingen fara på taket då de verkade helt ointressrade av dra längre bort. Och inte såg jag någon duvhök heller i närheten. Nu har de fått flytta in hönsgården och samsas med hönorna. Den stora buren får två ruvvilliga hönor kvarta i stället, skönt för dem att vara i fred.


Sedan har jag skickat ut förfrågningar om avelsägg på höns också. Behöver komplettera i hönsgården, många hönor börjar bli gamla. Favorit sorten vita Sussex står högt på listan lika så kopparfärgad Maraner. De är båda bra som köttdjur men också för att de lägger bra med goda ägg. Har i våras kläckt fram gula Sussexkycklingar som är himla fina. Nu har jag beställt både vita och gula men en större mängd vita. Hönan på bilden är en vit Sussex.

Har fått napp på Brahmaägg och det blir lite av kuriosa, lite snyggt så där i hönsgården… Brahman blir ganska stor och har ett rovfågelliknande utseende. Hoppas på att de kan hålla duvhöken borta genom sin blotta närvaro! Dock dröjer det länge innan de är vuxna, men till nästa sommar så 🙂 Dessa ägg ska komma i början av veckan och sedan dröjer det tre veckor innan det blir kycklingar. Håll tummarna så att det blir många söta dunbollar!

M å s t e n ?
A n t e c k n i n g a r ...