Det går upp och det går ner…

10 juli, 2010


Vad händer hos Bondjäntan under sommaren? Ja hon själv jobbar fortfarande men annars rullar det på med sina olika ting. Det ena går bra och det andra går inte och vissa saker är bara förvirrat.

Lammen som jag hade beställt blev till exempel inte av… både första och andra leverantören fick inte till det i år. Skulle helst ha mina egna tackor men jag har inte utrymme för det, man ska kunna byta hagar och så för att undvika parasiter. Så nu får vi se om jag det blir några lamm i år… tråkigt men ibland är det så.


I hönsgården har vi rensat upp lite granna, slaktat en och en annan tupp. Har ju tänkt att få lite nytt blod och nya besättningar. Bosse fick vara kvar, han är ju så ståtlig ungtupp. Bosse är en gökfärgad Maran. Sedan har jag kvar en Sussextupp, i färgskalan ”ljus colombia”, dvs. vit med svarta nackfjädrar och stjärtfjädrar.

I och med upprensning och önskan om ny besättning har jag ju skickat efter ägg. De är placerade i äggkläckaren och egentligen borde det kläckas en massa söta kycklingar nu på måndag och tisdag… men för några dagar sedan upptäckte jag att äggkläckaren inte gör sitt jobb, äggen vänds inte! Ve och fasa! Det ligger ägg för sjuhundra kronor i äggklckaren och den fungerar inte?! Dessutom är den ju ny?! Så det blir till att fixa, ringa och trixa…. Surt sa räven! Så djurlivet går si så där just nu…


Men det händer ändå massa roliga ting och också. Felbeställningar som blir lite roligt. Först så fick jag inte min ryggsäck som jag hade beställt utan de skickade mig ett par fiskarbyxor(?). Nu ska ryggsäcken komma på tisdag om det blir som de lovade. Samma dag som fiskarbyxorna dök upp så fick jag även ett paket med ägg. Ägg som jag inte hade beställt! Två paket som inte blev rätt.

I mitt paket med ägg fick jag sex gröna ägg. Jag vet inte om ni kan se det men de är faktiskt gröna eller kanske till och med lite turkosfärgade. Nu blir det till att söka reda på vem det är som har skickat dessa och vilken sort det är. Jag blev ju glad men någon annan väntar nog på sina gröna ägg. För mig var det en trevlig överraskning! Jag ska ta fram min gamla äggkläckare och peta ner dom i den. Vända dem för hand…. Ingen höna är just nu det minsta intresserad av ruva.


Har köpt mig en skärva. Blev så glad när jag hittade den. Tänk att man kan bli glad över något sådant. Anyway, idag ska jag ut och rensa bland buskar och snår. Visst ogräs drar jag ju upp så klart men vissa är bara skära ner. Det finns mycket att göra nu. Familjen jobbar på med många ting när jag är på jobbet men allt kan de inte riktigt. De vet tex inte vad som är gräs och vad som är planteringar :-). Så det blir till att ”lia” idag. Hönsen blir glada av allt ogräs nu när de inte får gå helt fria. Så bra med kretslopp!

Ha en trevlig helg!
Och berätta gärna vad som händer hos dig?
Eko väckarklocka!
P r e s e n t !