Ett förbannat försvarstal…

26 november, 2012
Kategori:

Lite förbannad är jag nog eller kanske irriterad? Troligen både och! Så om man är känslig ska man nog hoppa över detta inlägg och läsa något annat! 

Lite då och då får jag höra lite konstiga saker om jag har köpt något nytt dvs inte begagnat. Om jag köper ett nytt klädesplagg höjer man på ögonbryenen och undrar om jag inte köper alla mina kläder på second hand… inte för att jag har fula kläder utan mer som att jag borde köpa mina kläder i andrahandsaffärer. Så gör ju sånna som jag! Det är allt eller inget tänk som gäller!

Titt som tätt måste jag förklara mig.
Varför även jag kan köpa något på någon känd klädkedja.
Eller varför jag kan äta hämtpizza eller annan ”skräpmat”.
Inredningsdetaljer borde komma från loppis.
Eller som nu; varför återvinner jag inte det gamla köket utan faktiskt köper nytt?!!!

Ja, äntligen pågår köksbygget här hemma. Maken håller på som bäst att lägga värmegolvet och sen ska trägolvet ovanpå. För några helger sedan var vi på Det Stora Varuhuset som börjar på I och slutar kea och beställde delar av det nya köket. Och idag, så stannade maken hemma för att ta emot leveransen. Så roligt! Äntligen, det börjar äntligen kännas verkligt.

Bild från IKEA
Nu till försvarstalet av att inhandla ny köksinredning! Först och främst, måste det verkligen vara ”allt eller inget”-tänk? Kan inte jag (läs: vi) få unna mig (läs: oss) nya delar i mitt nya kök som passar mig  och mina (läs: våra) behov och önskemål? Alltså, kan inte jag få unna mig nya delar i mitt nya kök som passar mig och mina behov och önskemål? Måste jag verkligen försaka ”allt” nytt då jag är en sån där som värnar om miljön? Är det verkligen så himla dåligt av mig att jag har köpt nya skåp och lådor till mitt nya kök?
Och nu när jag sitter och skriver så blir jag än mer förbannad. Varför ska jag ha ett försvarstal egentligen? Jo, jag behöver skriva av mig! Och kanske även slipa på mina argument… känns inte som om det räcker med att säga; jag vill ha det så… jag vill också ha det fint hemma hos mig…
Även om jag nu köper nya delar till mitt nya kök så tänker jag på att det ska hålla länge. Och vara praktiskt. Och så snyggt så klart! Jag är uppvuxen mer eller mindre på restauranger och är utbildad kock (även om det var länge sen jag jobbade i restaurangköket) så lockar den rostfrialooken. Eller industridesign kanske det kallas? Anyway, så har vi köpt underskåp/lådor i rostfritt till det nya köket och en bänkskiva i massivt trä. Vi ska också gjuta betongbänkskivor till köket, det blir lite gott och blandat kan man säga. 
Vad tar vi med från gamla köket då? Jo, ugnen, kylen och frysen, diskmaskinen och några skåpstommen. Delar av gamla köket kommer tjänstgöra i blivande tvättstugan så som skåp och diskbänk. Så ja, vi tar hand om det mesta som är dugligt. Gamla köksfläkten och gamla spisen får hamna i kökshimlen men resten återanvänds på ett eller annat sätt.
Detta köksbygge är inte någon flashig idé som är typ snabbt påkommen. Näe, funderingarna och planeringarna har gått bra länge. 2011 skriver jag om mitt nya kök som en mediahype. Här kan du läsa om det. Våren 2011 skriver jag om inredning och önsketänkande. Här kan du läsa om det. Vissa saker har förändrats men i grunden är det samma önsketänkande som vi arbetar på. Julen 2010 kan man läsa om mina tankar om förbättring i köket. Här kan du läsa om det. Framförallt det där med sopsorteringen har jag lagt mycket tanke runt. Våren 2010 berättar jag om mina tankar om ett helt nytt kök. Och då har jag funderat i 7 år! Här kan du läsa om det.

Så om ni vill, kan ni få följa med på min resa med mitt nya kök! Både med nya kökstillbehör men även gamla. Och lite egengjort. 😉

Och nu känns det genast lite bättre!

Att köpa julstjärnor?
Tuppbiffar!