Harvest Monday – 18th November 2013

18 november, 2013
Kategori:
Jag måste erkänna att det är tufft att påbörja Harvest Monday igen precis när de allra flesta i vårt nordiska klimat lägger ner odlandet. Men skam den som ger sig! Det är väl därför jag vidgar begreppet skörda en aning för att jag ska få till det.
 Ja men vad har jag skördat då? Jo, 7 ägg har jag fått. Inte direkt högsäsong så jag får väl vara nöjd med det lilla. Dessutom har jag ju blivit av med många hönor här under hösten så det är lite skralt med höns i hönsgården för tillfället. 
Jag har skördat mangold, pak choi och ruccola till maten. Lite här och lite där. Vi får se hur länge de klarar sig… I natt var det rejält med frost och odlingsduken hade blåst av. 

Och så har jag ju groddat i veckan! Mungbönor är min favoritböna för groddning. Jag verkligen älskar den nötakitga smaken. Mums! Det blev en heldel att skörda och stoppa in i kylen, 5 dl närmare bestämt.

Och kanske blev det sista plocket av trattkantareller och även gula kantareller för i år i helgen?! Kul att hitta 4 liter trattisar i mitten av november och 2 dl gula. Smarrigt värre. De gula hamnar nog i en omelett!

Ja det var veckans Harvest Monday!

Se fler hos Daphnes Dandelions!

Jag skäms för bristen på empati....
Torkad svamp blir svampflingor!