Mrs Sourdough Baker!

26 juni, 2010
Kategori:


Då var det midsommardag och jag är full av energi. Uppe med tuppen åter igen, då hinns det med en himla massa.

Jag har haft min sörjeperiod och är pånyttfödd för att prova det där med surdegsbakning igen. Kan ju inte låta bli då jag är påhejad och uppmuntrad av så många… Dessutom är inte jag någon som ger sig i första taget. Och i värsta fall så får jag köpa mig en Sourdough starter 😉 Nä, jag ska försöka åter igen! Ja, då är jag på´t igen!

Men jag behöver lite svar på frågor som jag tror kan ha med mina tidigare misslyckaden. Till exempel när man har blandat den första sörjan, surdegsstarten… hur varm kan den stå? Nu på sommaren kan det utan problem vara 24 grader varmt i köket, även med vädring. Eller ska den stå i kylen från början? Eller ska ställa den i källaren… mycket spring för en surdeg.

Har ni i rivet äpple i surdegsstarten? Jag läser in mig och då hittar jag dessa knep med, rivet äpple eller russin… Eller ska jag bara ha vatten och rågmjöl? Berätta för den som tänker lyckas denna gång med Sir Jan (surdegs-sörjan)!

Desperat som jag är så har till och med döpt om mig till Mrs Sourdough Baker! Pain de Martin är ju upptaget 😉

Peace, love and bread!
Eco-shopping
S a f t k a l a s !