Naturens under!

14 maj, 2012
Kategori:

I helgen har jag hunnit med många ting och det känns så bra! Kanske något överilat på dagarna med svullet ben som resultat på kvällen, dock mycket bättre nu. Det gör så himla gott för själen att greja ute med sådder, gräva i myllan och andas frisk luft. Nästan lite andaktig upplevelse…

Jag har börjat röja framför växthusbygget, göra om och anpassa efter nybygget. Växthuset-hönshuset är dock inte färdigt än utan ”BOB” (läs maken) målar… och målar. Det tar lite längre tid än vad jag har tålamod till. Måste jobba på det där med tålamod. Kanske beror fördröjningen på mig som avbryter honom stup i kvarten med andra (!) uppdrag.

Som t ex sätta på nät över hela hönsgården så att hönsen inte rymmer eller så att duvhöken inte hittar restaurangen! Det tog också ett antal timmar men nu kan inte mina kära hönor picka i sig nysådder och krafsa sönder rabatterna. I och med alla mina planer köpte maken små armeringsmattor som jag ska bygga klätterställningar av så fort växt och hönshuset är klart. De ska stå längs med långsidan och skyla plasten med ärtor och Clematis! Fint och ätbart 🙂

Och så har jag skördat en hel del naturens under! Ärtskotten har jag i o f sått men tänk vad goda de är. Piplöken och min ”buljong” återkommer varje vår och jag skördar gott från dem. Piplöken har jag som vanligt i matlagning eller i örtsalt. Libbsticka är en stark och intensiv ört som jag använder som buljong, en smakförstärkare. Har även den i örtsalt men man bör vara försiktig så att den inte dominerar.

Och så naturens gingseng, nässlor i mängder, man kan inte få för mycket nässlor. Dessutom så blev det även solgula vackra maskrosor – mer om det senare. Jag känner mig verkligen nöjd när man tar tillvara på det ätbara i naturen!

Ha en skön vecka!
Svart, grått och blått i meditationsträdgården - inte bara i tanken längre!
Bättre än julafton!