På väntelistan!

13 juli, 2010
Kategori:
Bild från Ordfront

Denna ligger på väntelistan och ska komma ut snart. Den ges ut av Ordfront och är en ”uppföljare” eller snarare ett steg vidare i matdebatten. Här kan man också läsa flera sidor i smakprov om man önskar.

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.”

Ser fram emot denna bok och hoppas på ett meningsfyllt innehåll utan klyschor och abvious things. Lite mer matnyttigt, kanske ett matmanifest?!

Bild från Ordfront

Ordfront ger också ut den Föraktade falukorven som jag nog också beställer så fort Döden i grytan kommer ut. Även här kan man läsa utdrag som smakprov från boken. På Adlibris kan man läsa följande; ”»När slutade det handla om mat och började istället handla om näringsämnen? Vem blir glad och belåten av att äta proteiner, fett och kolhydrater, fibrer, omega3 och E-vitamin, när man borde äta kalvstek med små stekta kulpotatisar, gräddsås, pressgurka och gelé? Det har blivit dags att vrida klockan rätt och visa att det faktiskt är helt okej att äta pizza och att det inte finns någon anledning att bannlysa ketchupen.

Jag ser mig själv som en gerillakrigare som strider mot snobbar som tycker att det är var och ens plikt att rulla sina egna köttbullar, gjorda på hängmörad färs från gårdsbutiken Långtbortistan. Mot sektlika dietanhängare och en livsmedelsindustri som är skamlös i sina försök att lura oss och rida på den ångestvåg som plågar oss.
Men jag nöjer mig med att säga: Låt oss starta ett ketchupkrig!«

Hm…spännande! Känner att jag och Karin inte alltid står för samma sak och att hon väcker till och med aggressioner hos mig emellanåt . Men jag ser fram emot att läsa boken! Läser på DN av Hanne Kjöller om vad hon tyckte om boken… ”Men det jag framför allt saknar är resonemang om smak och doft.” japp…. så det kan gå.

Ja då är det bara att invänta på att de finns till salu. Eller egentligen till att Döden i grytan kommer ut.

Korv eller korv?
Fläderblomsdryck