Säsongsbetonad mat eller…?

28 februari, 2012
Kategori:


Man kan kalla det för säsongsbetonad mat eller kanske en akut åtgärd till torra halvtrötta morötter? Med gröna nackar och groddar, svartfläckigt skal såg de inte alls ätliga ut. Men lite putsande och skalande så blev det schyssta morötter igen. Det blev grönsaksbiffar med bovetesallad och rödkål med apelsiner!

Grönsaksbiffarna bestod av morötter, palsternacka, kikärter, rödlök, vitlök, bladkorriander, ägg, salt och peppar. Jag skalade morötterna, palsternackan och rev dem. Mixade kikärter, korriander och lök, dock inte för fint då jag gillar tuggmotstånd. Blandade allt och stekte på medellåg värme. Och attans vilken god måltid det blev.
Doftpelargoner!
Jag städar frölådan, planerar köksträdgård och ritar drömmar. Nu ska det bli ordning och reda!