Varannan grön – ugnstekt aubergine med grönkålspesto
1 december, 2015
Kategori:
Idag blev det en liten minibuffé på vegetariskt vis, det är ju Varannan grön-dag idag. Det blev ugnstekta aubergine med grönkålspesto! Tillbehören blev en krämig blomkål och rädissallad med basen av turkisk yoghurt, örtmarinerade chaminjoner och sist och hetast, kimchi på morötter – Tanggun.
Jag kan inte ge exakt måttangivelser men jag använde 2 st aubergine till 2 personer och det blir en matlåda över förutom middagen. Grönkålspeston gjorde jag på känn.
Ugnstekt aubergine med grönkålspesto
Aubergine
Grönkål
Solrosfrön (naturella)
Parmesan
Vitlök
Olivolja
- Skölj aubergine och skär den i ca 3cm tjocka skivor.
- Salta skivorna och låt stå en stund – ca 10 minuter. Undertiden gör du grönkålspeston.
- Mixa grönkål, solrosfrön, vitlök, parmesan och olivolja till en härlig konsistens. Salta efter smak.
- Bre på ett tjockt lager grönkålspesto på de skivade auberginen.
- Ugnstek i ca 30 minuter i 200°c.
Servera med tillbehör. Får du grönkålspesto över kan du äta den till eller spara till någon annan middag. Den är supergod som den är!
0 kommentarer