Veckans vegorapport

12 augusti, 2012
Kategori:

Ja veckans vegorapport blir ju inget att skryta med. Och det tänker jag är något av syftet med inlägget, eller nja inte att det har varit ont om vegetarisk mat utan att förstärka och synligöra när det äts vegetarisk mat. Det finns ju redan ett tema runt detta ämne och det är köttfri måndag men då har jag ju Harvest Monday… och så tänker jag att jag skulle vilja äta vegetariskt flera tillfällen i veckan… så det får bli Vegorapport som tema istället med fokus på att få in fler vegetariska måltider under veckan.

Anyway, det ska erkännas att under den gångna veckan har inte den vegetariska maten varit under lupp. Nä, då har annat stått i fokus så som hur packar jag cykelväskan, hur får jag med mig allt, vad ska jag ha med mig i ombyte, ja allt praktiskt runt arbetsdagen. Och som om det inte hade varit nog så har mina tankar kretsat mycket runt de nya arbetsuppgifterna!

Men nu var det ju det här med vegetarisk mat under veckan som varit. Och vi äter ju mycket grönt till maten men nu tänker jag mer måltider där det animaliska är uteslutet. Eller inte helt och hållet, jag menar ägg och mjölkprodukter få lov att ingå i mina vegotankar även om de är animaliska produkter. Men måltider utan ”kött” från vattendjur, fjäderfän, betande på fyra ben…

Inga middagar har varit helt vegetariska men en lunch blev det i alla fall.

  • Kikärtsbiffar med grönsallad – gjorde för två veckor sedan kikärtsbiffar med överbliven kokt potatis och örter. Stekte och fryste in till matlådor, praktiskt och gott. Dessutom ett smart sätt att ta hand om kokt potatis när det har det blivit över. Dessa biffar fick lite sallad från middagen dagen innan som tillbehör till lunchlådan. Gott och fräscht.
Skralt sa Bondjäntan! 
Bättre tag nästa vecka, planera mera och njut gott!

Tänkte nästan hoppa över inlägget då det inte är mycket att hurra för men… det är verkligheten, ibland lyckas man, ibland inte. Som sagt, tanken är att synligöra och förstärka, och förhoppningsvis inspirera till att äta mera vegetarisk mat!

Vad har ni haft för gott på matsedeln under veckan?
Potatis och mangoldkaka!
Många intryck under veckan som gått...