Bondjäntans skärdgårdssill
Det händer att jag är ute i sista minuten med mina sillar inför högtider. Ja faktiskt, så är det nog mer av en regel än ett undantag att jag dagen innan servering får till mina sillar. Den här skärdgårdssillen går faktiskt att göra på morgonen och sedan servera till lunch och det riktigt kniper sig men själv klart blir den godast om den får dra till sig ett dygn.
Till ett 1 paket inläggningssill med 4 filéer (5 minuters sill) behöver du:
- 1 dl majonäs
- 2 dl gräddfil
- 1 nypa malen vitpeppar
- 1 burk stenbitsrom 75 gram
- 1 liten rödlök eller en stor halv
- dill, fryst eller färsk beroende på säsong
Eftersom jag nu gillar att vissa saker går enkelt för mig och ofta har lite bråttom så brukar jag göra flera olika sillar samtidigt. Jag brukar också blanda majonäsen och gräddfilen separat till en smet och sedan hälla över den mina sillar i sina olika burkar. Alltså om jag gör tre sorters sillar så göra jag majo-gräddfilsröran till alla tre samtidigt.
0 kommentarer