Bokashi, Biokol och Bakterier

30 mars, 2019

Stefans Lilla Svarta

Här om dagen var jag med maken på realesefest för Stefan Sundströms nya bok Stefans Lilla Svarta – Bokashi, Biokol och Bakterier på Fotografiska. Jeanette Andersson har fotat bilderna precis som i Stefans tidigare böcker i serien. Och vilka bilder! Jag tycker nog att det är den vackraste boken, bilderna är talande och fulla med statement. Riktigt hard core!

Det var en trevlig tillställning och härligt bokprat på scenen. Det diskuteras nyttan med Bokashi, biokol och hur man kan ladda biokol, varför vi borde vara mer skitiga och så klart mitt favoritämne – tomater! 

”Stefans lilla svarta handlar om jord i bred bemärkelse. Här följer vi honom återigen ner i myllan – från ekosystem till tarmflora – som vanligt från det lilla till det stora, och som alltid med fokus på vad vi kan göra själva. På balkongen, i köket eller ute i rabatten, och på sätt som både sparar tid och resurser.”

Jag har tittat i boken och det är en självklar bok i varje hem, skola och arbetsplats. Den borde finnas överallt för att inspirera, informera och engagera. Den är lättläst men informativ. Bilderna är mörka och vackra men innehållet ljust!

Boken är innehållsrik och det är klart att jag gillar delen om Bokashi och Biokol men jag blev nog extra förtjust Bakterier, kanske för att jag behöver läsa på lite mer. Jag känner att jag är en nybörjare och har mycket kvar att lära. Jag börjar ju direkt att fundera på det där med allergier… kan det hänga ihop och vad kan vi göra?

 

Odling har nog aldrig varit så mycket punk som nu!

Odla bönor - klimatsmart mat!
Omvandla ditt köksavfall till nyttig jord - med Bokashi!