Ny odlingstunnel på plats!

13 december, 2020

Äntligen!

Nu har jag gjort det! Jag har köpt mig en julklapp och det är en odlingstunnel från Gjordnära. Det blev en en växa i storlek 10,5 x 4 m och det blev som handen i handsken på platsen. Den gamla tunneln som stod på samma ställe är avvecklad och gissa om jag är glad över den nya?! Så jäkla häftigt! Jag fick hjålp med att sätta upp den och det gick riktigt smidigt. Mina vuxna barn har hjälp till att gräva ner plasten på sidorna så att den inte blåser iväg om det skulle storma.

Gamla odlingslådorna får vara kvar som jag odlar i. En odlingslåda ska tas bort där jag ska ställa en arbetsbänk som ni ser på bilden. Odlingsbäddarna med persikorna stod utanför den gamla tunneln och blev nu innanför i den här nya odlingstunneln.

Framför odlingstunneln får jag nog bygga nya lådor där jag har tänkt mig blommor i sommar. Inga breda lådor men kanske på 50 cm djup längs med tunneln så att dahliorna får plats.

Vi fick flytta på allt inne i den gamla tunneln när den nya skulle sättas upp, allt utom odlingsbäddarna. Nu har jag burit in grejerna igen och väntar på vårens ankomst. Jo jag ska faktiskt så i några av bäddarna så att jag får tidig vårgrönska att äta. Det blir riktigt roligt att ställa ordning inne i tunneln och börja planera för odlingarna. Jag ska ju satsa på lite spännande medelhavsväxter och se hur det går.

 

Nu ska jag korka upp champagnen och fira min nya tunnel!

Månadens tomatvän: Maggan Ek och Peter Bengtsson
Frågor och svar om Glädjehuset