Arbete pågår med ”nya” odlingstunneln

21 april, 2018

Odlingstunnel

Det är en heldel som inte klart med den nya odlingstunneln som är ett ihopplock av två gamla odlingstunnlar. Två stycken odlingstunnlar som egentligen inte matchar eftersom de är av olika modeller. Här kan du läsa del 1 som just handlar om att få ihop dem till en istället för två.

odlingstunnel-hasp

Vi har fått till en dörr som fungerar bra. Jag stänger dörren med hasp både på insidan och utifrån. Det är ganska gott på kvällen att stänga in sig i den varma tunnel och greja med sådderna. Ett önskemål var att dörrhålet skulle vara tillräckligt stort för att kunna bära breda brätten in utan problem samtidigt ville jag inte ha dubbeldörrar utan enkeldörr. Det känns som det blev bra.

Odlingstunnel

Däremot så är det fortfarande provisorisk lösning runt dörren, mellan dörren och tunneln. Eftersom jag önskade en dörr på långsidan av tunneln så blev det en heldel meck att få till det. Det är ju inte anpassat för att ha dörr på långsidan utan i dessa tunnlar med gröna överdragsplast så har dörren varit på kortsidan. Och i de flesta ombyggnader så ser jag att även där han man dörren på kortsidan för det är lätt att fästa en träram.

odlingstunnel-dorr

Här är den proviskoriska lösningen med silevertejp runt dörren! Helt galet fult men trots allt fungerande. Tack och lov för silvertejp säger jag! Vi får se hur vi löser det men vi behöver i allafall beställa lite fler klämmor för att fästa plasten i järnstängerna.

Vi behöver också få till vädringsluckor på kortsidorna eftersom jag inte har dörrar där. Igår, när det blev en av de varmaste dagarna hittills denna vår märktes det ganska tydligt att det är ett måste! Det blir nog ett av dagens projekt.

odlingstunnel-odlingslada

Även om odlingstunneln inte är färdigbyggd så är det redan full rulle där inne! Vi har byggt två odlingslådor som är lika breda som tunneln till varje kortsida. Dessutom har vi byggt om gamla odlingslådor för att anpassa till till tunneln. Jag håller på fyller dem med jord som vi har haft i de gamla odlingslådorna och med bokashi för att ”pumpa” jorden. Mer om odlingslådorna och hur jag har planerat i odlingstunnel i kommande inlägg.

Nu är det dags att gå ut och fortsätta med att fylla odlingslådorna. Helt underbart! Jo och så ska jag skola om en massa tomater också!

Ha en trevlig trädgårdshelg! /Johnna a.k.a Bondjäntan

 

Underbara rödbetspuckar!
Drömmar om dahliadjungel