Köksträdgården i april

13 april, 2020

MÅNADSBILD på köksträdgården

Inspirerad att börja med en månadsbild på köksträdgården för att se förändringen som pågår. Att se förändringen i både det skapande och kreativa men också i det som växer och odlas. Så jag ska försöka dela med mig en månadsbild tagen ovanifrån varje månad. 
Månadsbild på köksträdgården i April
Rabatten vid staket längst upp är nygjord och där är krusbärsbuskar och jostabär planterade. Två äppelträd och ett krikonträd är beställt för att husera tillsammans med bärbuskarna. 
Längst till höger är det en blomsterrabatt som blir omgjord. Det är i den som många dahlior har varit planterade och troligen kommer att bli det den här säsongen också. Men ni får se mer om den senare. Blommor från den är uppgrävda och ligger i odlingsbäddarna längst till höger och ska grävas ner igen.
Två nya rabatter eller omgjorda, vid odlingstunneln. Gammalt golvplank har kommit till nytta både här och vid staketet. Här ska persika, nektarin och aprikos utmanas och ”zonknäckas”, förhoppningsvis är det en tillräckligt skyddad plats för dem. Jag har beställt Apricos Orangered, Aprikos Goldrich, Nektarin Independence och Persika Riga. Självklart kommer jag visa när de kommer med massor av bilder. 
I odlingslådorna ska jag som vanligt odla en massa grönsaker. Nu är det lite småstökigt, arbete pågår och då samlas det lätt grejer i bäddarna. Tex längst upp till vänster på månadsbilden ligger golvplank samlat från bygget med odlingsbäddar.
Samtidigt med de nya rabatterna av golvplank har det också blitt med täckbark i köksträdgården. Mjukt att gå på och vilsamt för ögat. Estetiskt mycket snyggt om jag själv får säga.
Och så skönaste sittplatsen på varmaste platsen i trädgården är iordningjord. Nu med ”coronadistans” på sittplatserna. Pimpad med rosmarin!
Vi ses snart igen!
Månadens blomstervän: Charlotte Andersson
Månadens tomatvän: Jasmine Waara