Utflyktsmål: Katrinelunds trädgård

28 juli, 2019
Mot väggen på det nybyggda trädgårdscafet står skylten som berättar var du är. Katrinelunds trädgårds egna logga!

Här om veckan gjorde jag och min man en trädgårdstripp till Sundsvall, till en trädgård som heter Katrinelunds trädgård. Det är en trädgård som jag har velat besöka länge, ända sedan jag började följa bloggen som ägaren till Katrinelunds trädgård skriver. Bloggen känner du kanske till, den går under namnet Garden flow och hon skriver den heter Charlotte Andersson. Längs ner hittar du länkar till bloggen och Instagram så klart.

Jag har som sagt följt hennes blogg länge och hon är också skyldig till att jag har blivit med dahliafeber. Jag brukar skoja att jag tar så klart bort allt eget ansvar och skyller på henne när det gäller dahlior. Beställer jag för många så är det nog hennes fel i slutändan.

Väl framme mottogs vi generöst av Ulf och Charlotte Andersson. Rundvandring i trädgården och vi fick se den magnifika trädgården som har också gjorts om lite, gräsgångarna är borttagna och ersatta med stenmjöl. Samt att vissa rabatter var omgrävda och omgjorda, växter förflyttade och nyplanterade. Och då pratar jag inte om det stora projektet som har pågått hela våren – uppbyggnaden av trädgårdscafét.

Många lummiga gångar att strosa runt i och beundras av rabatterna. Små penseldrag och stora penseldrag som ger det där lilla extra till trädgården, lyktan som hänger till färgval på planket. Det är otroligt svårt att ge rättvisa med bara bilder på trädgården.

Både hennes man Ulf och Charlotte berättade entusiastiskt om ombyggnationerna och förändringarna i trädgården. Om staketet som omringar hela trädgården och färgvalet som visar sig olika i olika ljus, nästan grönt till lila men det är grått. Charlotte berättade att hon ville att det skulle kännas omhuldande och tryggt i trädgården och det var viktigt att få till den känslan. Allt är dock inte omgjort, långt ifrån. Den här rabatten är nog sig ganska lik med tanke på att jag kände igen den från bilderna jag har sett på bloggen.

Att få ihop olika sorters blad i form och färg, i olika höjder och med blick för det lilla som gör det till något mer… Jag har lite svårt att uttrycka det men det är någonting med Charlottes förmåga att kombinera växter och bygga ihop en helhet som jag gillar.

Det är från Charlotte och hennes rabatt som jag snott ideén om Revsuga som kantväxt. Jag tycker det är så läckert! Jag har dock låtit den bli än mer wilde and crazy hemma hos oss och den har växt över kanten som ett vattenfall.

Jag har fotat ganska mycket gröna områden ser jag nu när jag har gått igenom fotografierna. Jag är väldigt förtjust i det gröna och gillar det jag ser så klart. Men det finns också mycket som blommar i Katrinelunds trädgård, så var inte oroliga.

Det stora projektet med trädgårdscafet och allt vad det innebär, markarbete, uppbyggnad av själva huset, inreda och tillrättalägga omgivningarna så att det flyter ihop har Charlotte och Ulf gjort på tre månader. Det var tänkt att påbörjas redan i höstas men blev försenat. Det är svårt att tro att det inte fanns något café här för några månader sedan när vi går runt.

Inredningen är alltifrån aktionsfynd till egna gamla möbler till nytt. En fin blandning som ger cafét en hemtrevlig känsla. De kommer erbjuda vegetarisk mat, mackor och kakor som de flesta kan äta och allt är hembakat och i så stor utsträckning som möjligt ekologisk. Jag fick en himmelsk kaka som var glutenfri och ja, de brukar ju inte vara supergoda men jisses, det var mums fili baba! De har dessutom ett eget kaffemärke och kaffet är supergott!

Utanför cafét har de gjort i ordning växtförsäljning med noga utvalda växter. Det är växter som jag tycker om säger Charlotte, de flesta finns i min trädgård.

Till min glädje så blev jag inte besviken utan tvärtom. Trädgården var finare än jag kunde föreställa mig och då har jag ändå följt blogg och instagram med bilder för att få en känsla. Jag tycker att det är värt att åka till Katrinelunds trädgård och uppleva både trädgård, café och dess ägare. Det är lugnt och harmoniskt, vackert för alla sinnen! Rekommenderas varmt!

De har öppet fredag till söndag under sommaren och på bloggen hittar ni all info.

Charlottes blogg Garden flow

Charlotte på Instagram

Charlotte på facebook 

 

Månadens tomatvän: Anette Rosvall
✨Bondjäntan fyller 10 år!✨