Tulpaner i hinkar

12 maj, 2018

Kommer ni ihåg mina bortglömda tulpanlökar som jag bestämde mig för att göra ett experiment med? De hade legat på altanen under hela vintern, dock under tak men ändå utan ett lager med skydd av jord.

Jag planterade dem i blomsterhinkar som en kan få från affärer helt gratis eller till en billig peng. Jag brukar odla aubergine, paprika och chili i mina tiggda blomsterhinkar men nu får de vara med i tulpanexperimentet. De är inte de vackraste ytterkrukorna men jag tror att det kan fungera ändå, blommar de så kommer inte fokus vara på krukan i alla fall!

Jag ställde dem i odlingstunneln under ett bräde med frösådder för att vänta och se hur det skulle gå. Det var trång om utrymmet men det var tvunget att gå, det fick samsas kort och gott. Jag vattnade varannan dag eftersom det har varit ganska varmt så jag var lite rädd att de skulle torka ut. Detta var i slutet av april, 3:e helgen i april tror jag att det faktiskt var.

Nu har nästan alla hinkar visat livstecken och lite till. Jag är helt förundrad över att tulpanlökarna skjuter upp blad och gissa om jag hoppas på att de även ska blomma. Måste ju säga att jag var tveksam till en början men nu börjar hoppet öka, ju mer grönt desto större hopp. Den observante ser att det är något mer än tuplanlökar på gång, det är faktiskt vit allium, vita bollar stora som tennisbollar! Den ser också fin ut!

Jag tror att snart får de flytta ut och ställa sig på trappen som det var tänkt. Kommer bli superläckert, särskilt om de blommar. Vi får se hur det blir men jag tror på det här experimentet.

Och se där, blomknoppar!

De ska absolut få flytta ut och ställa sig på trappen upp till huset! Förutom att jag behöver platsen under pluggbrättena till dahliorna så passar det nu med tulpaner på trappen och altanen. Vi håller på för fullt att vårstäda uterummen och då tror jag att det blir både fint och välkomnande med tulpaner.

Ni ska se, jag kommer bli en riktig blom-tant vad det lider! /Johnna a.k.a Bondjäntan

Strutbräken i maten
Solskenssirap