Trädgårdsresa till Skåne 2014

3 augusti, 2014

Som ni märker har det varit lugnt på bloggen i en månad. Jag har tagit lite semester och välbehövlig egentid, laddat upp batterierna och påtat i trädgården. Och så har jag varit på årets trädgårdsresa till Skåne! Gott för själen, mindre bra för kroppen med alla ”snabba matlösningar”, men men – det var det värt!…

Läs mer

Fylld med inspiration från Mallorca!

1 juni, 2014

Nu är jag hemma efter en underbar vecka på ”Mallis”. Vissa saker är riktiga höjdpunkter, som att klättra ner till denna lagun, äta god mat, strosa i en botanisk trädgård, läsa böcker och vila, åka i bergen, ja listan kan göras lång. Bottennapp skulle kunna vara någon form av matförgiftning :-/ som medförde uttorkning, kramper…

Läs mer

Utvärdering av ”Tomàquets de penjar”

21 januari, 2014

Här kommer efter önskemål en utvärdering av Tomàquets de penjar, mina så kallade hängtomater från Katalonien. På brickan ser dem i en blandad kompott med paprikor och andra tomater. Längst bak så ser du några San Marzano, de avlånga röda tomaterna. En Green Zebra, runda gröna med ljusa strimmor.  De mörkt röda med grönt är…

Läs mer

God kålsallad – utmaning

31 december, 2013

Efter mitt inlägg om Billigaste maten fick jag en utmaning om att visa på sallad som inte var isberg, gurka och tomat. Och den utmaningen tar jag med glädje! En favoritsallad hemma hos oss är en strimlad kålsallad med vinegrette. Recept hittar du här. Vad har ni för gröna favoriter under vinterhalvåret? Berätta gärna, dela…

Läs mer

Samlar tomatfrön

5 september, 2013

Ja då har jag börjat med att samla tomatfrön från de tomater jag tyckte bäst om. Och de allra finaste exemplaren av dem så klart. Jag har alltså påbörjat fröinsamlingen till min tomatfröbank! Jag brukar jäsa mina frön innan jag torkar dem. Jag samlar fröna i en glasburk med ljummet vatten och försöker få bort…

Läs mer

Fruktig chilisås

1 september, 2013

 Idag blev det lite fruktig, lagom het chilisås! Aji Crystal passar till lite fruktigare och mildare sås då den har en citruston och inte är galet het. Näe hettan ligger någonstans mellan 50 och 70 tusen Scoville. Jag hackade gul lök och morötter som jag fräste länge i lite rapsolja. Därefter fyllde jag på med…

Läs mer

Jag är kär i denna kvinna!

2 augusti, 2013

 Nu kan jag inte hålla mig, jag är sååå kär i denna kvinna som gungar! Det var ögonblicksförälskelse och jag tror att den kommer hålla i sig. Så vacker och befriande. Det är Rolf Bengtssons skapelse som med sin fru Gunilla Bokelund-Bengtsson äger Villa Solhem. Jag fick äran att besöka deras gröna trädgård på trädgårdstrippen…

Läs mer