Grönkålspesto till allt!

28 december, 2020

Julens rester eller egenodlad

Om du har lite grönkål kvar efter julens middagar kan du passa på att göra grönkålspesto på enklaste sätt. Det kan ju vara så att du kommer att älska denna variant och kommer att odla grönkål bara för att kunna göra grönkålspesto.

Och medan du väntar på dina odlingar kan du köpa grönkål i affären och mumsa på grönkålspeston till pasta, paj, sallad med mera. Ugnsstekt potatis med grönkålspesto är gudagott lika så morotsbiffar. Denna är utan ost och nötter och jag rekommenderar att du använder en olivolja som du gillar och mycket vitlök så har du mumma för själen!

Du behöver:

grönkål

olivolja

vitlök

salt och peppar

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen
  2. Mixa alla ingredienser till en röra.
  3. Smaka av med salt och peppar.

 

På enklaste sätt har du precis gjort ett gott tillbehör som lyfter vilken maträtt som helst!

MUMS!

 

Ost och tomatpaj!
Sticky ribs - godaste revbenspjällen