Pumpahummus

13 februari, 2021

Jag älskar hummus till dipp för grönsaker eller till goda kex. Det är också perfekt med humus som pålägg på godare bröd eller som tillbehör till kokta rödbetero. Ja man kan faktiskt använda hummus till det mesta och plötsligt lyfter det till oanade höjder!

Jag har gjort pumpahummus  på lite olika sätt men det här är både lätt och gott!

Du behöver

1 bit vintersquash/pumpa (ca 6-8 dl tärnad)

1 burk kikärtor

2 vitlöksklyftor

1 chili i valfri styrka

1 pressad citron

olivolja

salt och peppar

 

Gör:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär pumpan i tärningar och lägg pumpa lägg den på en ugnsform. Ringla på lite olja och rosta  ca 15 minuter i ugnen/tills den är mjuk.

2. Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer och häll på lite olja i taget. Mixa slätt, salta och peppra efter smak. Ställ i kyl.

 

Mina odlingshyllor
Favorit i repris: Scoutsallad