Glöggsangria – så gott!

29 december, 2021

Gör en sangria av glöggen!

Jag är ingen stor glöggdrickare och det gäller kanske framför allt den vanliga saftglöggen eller vinglöggen som är i sötaste laget för mig. Oavsett, om man är en glöggentusiast eller inte, kanske man ändå har en skvätt glögg kvar och är något trött på glöggen som den är?

Då kommer mitt tips till dig och det är en fantastisk glöggsangria som du kan blanda till!

Glöggsangria passar dig som vill ta hand om en halvfull flaska med glögg, du som är trött på glögg eller du som är nyfiken på nått gott och en perfekt ”törstsläckare” med juliga smaker. En god fördrink innan maten och i goda vänners lag!

Du behöver

  • 2 dl rött vin
  • 2 dl glögg (saftglögg eller vinglögg)
  • 2 apelsiner
  • 1 dl frukstsoda
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 dl granatäppelkärnor eller lingon eller varför inte röda vinbär

Gör så här:

  1. Pressa 1 apelsin, skiva den andra.
  2. Blanda vin, glögg, apelsinsaften, apelsinskivorna och bären (ställ i kylen om du inte ska servera den på en gång)
  3. Vid servering fyll på med mineralvatten och fruktsoda och gärna isbitar. Om du har saftglögg som är söt kan du utesluta fruktsodan då saftglöggen är ganska söt.
  4. Servera!

Alkoholfri variant

Om du vill göra en alkoholfri variant byter du ut det röda vinet mot tranbärsdryck och sim sala bim, en festlig dryck utan alkohol.

 

Årskrönika, året som gick.... [del 1]
Tortillabröd fylld med julens goda