Sallad i säsong
4 december, 2022
Sallad i säsong är nåt annat än isbergssallad mitt i vintern i Sverige. Jag tycker mig uppfatta att fler och fler äter säsongsbetonat och vill ha mat som ger energi och är god. Goda sallader med högt näringsinnehåll istället för tråkig smakfattig sallad känns mer aktuellt är någonsin. Det går att göra många olika varianter och här är ett exempel som passar både med dressing och utan.
Ingredienser, mängd efter smak och tycke!
- Rödkål
- Vitkål
- Morötter
- Rödlök
- Persilja
- Vinägrette med äppelcidervinäger.
- Russin
Jag hyvlar rödkål på mandolin för att jag vill få lite mer tuggmotstånd på rödkålen, man kan även använda osthyvel som alternativ till mandolin. Vitkål och morötter river jag på den grövsta tillbehöret till min matberedare. Jag hackar rödlöken och persilja grovt och blandar tillsammans med grönsakerna och en god vinägrettedressing. Ibland piffar jag upp den med russin och då får man en helt annan sallad.
Mumsigt gott!
0 kommentarer