Sticky ribs – godaste revbenspjällen

27 december, 2020

 

Det finns många goda recept på tjocka revbenspjäll, särskilt från USA och New Orleans men dessa Sticky ribs med asiatiska smaker är lite extra. ”På-väg-till-himlen-mat”, revbenspjäll med extra allt, asiatisk glaze innehållande massor av ingefära och vitlök. Det är dags att vrida upp smakerna till max med dessa revbenspjäll,  ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig när det är som bäst. Detta tar cirka 20 minuter 225°c om revbenspjällen är förkokta. Annars behöver du räkna in tiden 1-1,5 h timmer för ugnsbakning av tjocka revbenspjäll. 

Till denna På-väg-till-himlen-revbenspjällen behöver du:

2 tsk rödvinsvinäger

2 tsk sambal oelek

2 msk japansk soya

3 klyftor vitlök

4 cm ingefära

4 msk tomatpure

1 dl sweet chilisås

0,5 dl honung

Gör så här:

  1. Riv ingefära och pressa vitlöken i en skål
  2. Fyll på med resten av ingredienserna
  3. Blanda ihop glazen ordentligt och smeta ut den på revbenen.
  4. Se till att det är härligt tjockt lager med glaze när du sätter in dem i den 225°c ugnen i ca 20-30 minuter.

Servera gärna med en fräsch sallad till eller en god coleslaw!

Grönkålspesto till allt!
Godaste saffranscheese cake till jul