Croque monsieur på julskinka!
Croque monsieur är egentligen varm smörgås med ost och skinka i sin enkelhet. Ibland doppas den i ägg och mjölk innan grillning för att få en lite lyxigare variant. Ursprunget är från Frankrike och tänkt som snabbmat. Du kan göra dem i en smörgåsgrill, kanske i ett våffeljärn, steka eller som jag har valt idag, i ugnen.
Och ja men visst, snabbmat i sin enkelhet gillar jag. Och framför allt om den kan trolla bort lite matrester vilket den gör idag. Att ta hand om matrester är inte bara smart ur miljöperspektivet utan av även för plånboken. Jag förstår att man kan tröttna på julskinka men varför kasta när det går att skapa något gott och ätbart?
Du behöver:
- Bröd
- Smör
- Julskinka i skivor
- Stark senap, gärna med lite honung
- Smakrik ost, typ en vällagrad präst
Sätt på ugnen på 225 grader och gör dina varma mackor. En god syrlig sallad passar bra till och gör rätten något matigare.
Smaklig matrestmåltid!
0 kommentarer